Dementie

Het ziektebeeld dementie brengt veel vragen met zich mee. Het verandert uw leven maar ook dat van uw naasten. Daarom willen wij u dat u goed geïnformeerd bent over wat dementie precies inhoudt. 

Wat betekent dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziektes, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Daardoor kunnen dagelijkse handelingen zoals boodschappen doen, koken of aankleden niet meer als vanzelfsprekend worden gezien. Deze veelvoorkomende ziekte roept veel vragen op. Voor u maar ook voor uw omgeving. Wij als specialist op het gebied van dementie geven u graag de nodige informatie.

Lees meer

De diverse soorten dementie

Dementie kent tot wel 50 verschillende vormen en soorten. Afhankelijk van de vorm van dementie komt de ziekte op een andere manier tot uiting. Dit is onder andere afhankelijk van welk onderdeel van de hersenen door de dementie wordt aangetast.

Lees meer

De 4 signalen van dementie herkennen

Als we ouder worden, beginnen we steeds meer over het verleden te praten, moeilijker te bewegen en vergeten we dingen sneller. Dat is soms best confronterend, maar het hoort nou eenmaal bij het leven. Maar dit betekent nog niet dat er sprake is van dementie. Het is vaak moeilijk om vast te stellen of er sprake is van dementie, terwijl het juist van belang is om het snel te herkennen.

Lees meer

Thuis blijven wonen met dementie

Het kan! Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie.  Driekwart van hen woont gewoon thuis. Met de juiste zorg en ondersteuning van uw naasten is veel mogelijk.

Lees meer

De verschillende fasen van dementie

Over het algemeen kunnen de fasen van dementie worden onderverdeeld in 4 fasen. We geven per fase kort een paar kenmerken. Hierin wordt het verloop en de verschijnselen van het eerste tot het laatste stadium beschreven. Per persoon is het verloop natuurlijk anders en lopen fasen geleidelijk in elkaar over.

Lees meer