Over de Dementiespecialist

We bieden mensgerichte mentale en praktische ondersteuning aan huis voor mensen met dementie. Wij begrijpen hoe het is om deze diagnose te krijgen voor zowel uzelf als uw omgeving. Wij willen thuiszorg verbeteren door meer aandacht en tijd te hebben voor de mens achter de zorgvraag. We geven structuur in een voortdurend wijzigende thuissituatie. Vanaf de onzekere eerste symptomen tot en met het laatste uitdagende stadium. Daarnaast ondersteunen we directe naasten en de mantelzorger(s). De Dementiespecialist ontzorgt, helpt en adviseert: van professionele ondersteuning bij de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB) tot het veilig maken van een woning.

Visie

Meer dan zomaar zorg

De Dementiespecialist is ontstaan vanuit de gedachte dat thuiszorg beter kan en moet worden. Vooral bij mensen met dementie is aandacht voor de persoon achter de diagnose erg belangrijk. Niet alleen de benodigde zorg leveren, maar juist ook de tijd nemen voor een praatje, een wandeling of het samen boodschappen doen.

U bent uw hele leven namelijk al uzelf, een individu met een eigen persoonlijkheid, eigen dag- en nachtritme en eigen gedragingen. Wij vinden het belangrijk dat dit zo blijft! Dat u thuis kunt blijven wonen en de regie over uw leven kunt behouden.

Bij de Dementiespecialist bepaalt u welke zorg u wanneer krijgt en door wie deze zorg verleend wordt. Wij faciliteren u in een klein dementiezorgteam met professionele zorgverleners die ervoor zorgen dat u veilig thuis kunt blijven wonen.

Door onze jarenlange ervaring en specifieke focus op dementie hebben we veel kennis in huis. Hierdoor constateren we sneller nieuwe klachten of mogelijke complicaties en wordt er direct adequaat gehandeld. Zo blijft er meer tijd over voor de waardevolle mentale zorg waar mensen met dementie juist zo bij gebaat zijn.

We zetten de mens achter de zorgvraag centraal, werken met een klein team van vaste dementiezorgverleners, nemen onze tijd voor u en worden onderdeel van de familie.

Meer weten over de Dementiespecialist?

Neem contact met ons op
Over de Dementiespecialist

Onze beloften

  • Wij werken met vaste, kleine dementiezorgteams met maximaal 4 zorgverleners
  • Onze zorgverleners zijn specifiek voor dementiezorgverlening opgeleid en gecertificeerd
  • Wij zijn er ook voor het ontzorgen van de mantelzorger(s). Wij zien de enorme impact die dementie op hen heeft
  • Onze zorgverleners beschikken over de Koffer der Herinneringen met verschillende instrumenten om de zintuigen te prikkelen
  • De Dementiespecialist is een keuze voor de lange termijn. Wij kunnen in alle fasen van dementie blijven ondersteunen
  • Indien gewenst kunnen wij de zorg binnen 24 uur opstarten. Wij hebben in de regio een breed aanbod van zorgverleners
  • Onze zorgadviseurs helpen u desgewenst bij het aanvragen van uw persoonsgebonden budget
  • Onderdeel van Standby thuiszorg. Kwalitatieve zorgverlening sinds 1999

Dementiezorgverleners

Passie voor het vak

U krijgt een bevlogen dementiezorgteam. Een kleine, vaste club van gepassioneerde en gecertificeerde dementiezorgverleners die zorg aan huis verlenen. Hieronder ziet u enkele van onze zorgverleners.

Hans
Hans
Dementiezorgverlener
-
Ruth
Dementiezorgverlener
-
Dementiezorgverlener
Noreen
Dementiezorgverlener
-
Dementiezorgverlener
Petty
Dementiezorgverlener
-
Standby thuiszorg

Onderdeel van Standby thuiszorg

Standby thuiszorg is eind jaren 90 ontstaan vanuit een persoonlijke missie van Menny Landman: mensen de zorg en aandacht geven die ze nodig hebben. Vanuit haar garage is ze begonnen met Standby thuiszorg, inmiddels gevestigd in Boxtel. Er werd in de thuiszorg niet altijd genoeg gekeken naar de mens achter de zorgvraag. Met de Dementiespecialist zetten we hier de volgende stap in, met een uniek zorgaanbod dat volledig is afgestemd op de behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De specialist in dementie

Feiten & Cijfers

0

Dementiezorgverleners

Staan klaar om dementiezorg te verlenen
bij u aan huis.
0

Uur per dag

7 Dagen per week staan wij voor u en
uw mantelzorgers klaar!
0

Gemiddeld

Dit cijfer geven onze cliënten ons. Hier zijn wij
ontzettend trots op.

Als mantelzorger staat u er niet alleen voor

De specialisten op het gebied van dementie helpen u graag verder.

Kom in contact

Echte verhalen van echte mantelzorgers

Onze organisatie scoort een 9,1 op Zorgkaart Nederland. Bekijk hier de beoordelingen.

Zorgverzekeraars

Wij werken onder andere met deze zorgverzekeraars: